dinsdag 14 augustus 2007

Gezinshereniging

Motorgeraas in de lucht en een paar felle koplampen die koers zetten richting de landingsbaan van Kjevik, de luchthaven van Kristiansand. Even later staat het SAS-vliegtuig veilig aan de grond. Daar zitten ze in, Nelson en Pebbles!
Dat de katten met ons mee zouden verhuizen naar Noorwegen stond vast, dus begonnen we al ruim vantevoren met uitzoeken wat we moesten doen om ze legaal over de grens te krijgen. Eigenlijk was het heel simpel: een chip, een Europees paspoort, de jaarlijkse inentingen, een ontwormingskuur kort voor vertrek en een prik tegen hondsdolheid. Die hondsdolheidprik bleek in de praktijk nog een hoop gedoe, omdat er 4 maanden na de enting een bloedcontrole moet worden uitgevoerd, met andere woorden, je moet wel ruim voor vertrek met de hele procedure beginnen. Toen in maart ons huis definitief verkocht was, meldden we ons dan ook meteen bij de dierenarts. Het lukte echter niet om de hele procedure af te ronden voor ons eigen vertrek, daarom gingen de katten in pension. Ze werden ondergebracht in pension Van Graft, een 5-sterren onderkomen met doorlopend buffet, riante speeltuin en attent personeel. Hier hadden ze het prima naar hun zin totdat gisterochtend hun rust werd verstoord door een medewerker van DHL die zich met een reusachtige kennel bij de voordeur meldde. Daar gingen ze dan: in de auto naar Schiphol, met het vliegtuig naar Kopenhagen, overstappen en verder naar Kristiansand. Precies 12 uur nadat ze waren opgehaald in Sint-Pancras, landden ze op Kjevik.
Intussen hadden wij ons ruim op tijd gemeld bij het kantoortje van SAS-Cargo dat speciaal voor de aankomst van onze katten een uur langer open bleef. Ik was natuurlijk nogal nerveus, maar de SAS-man loodste ons en de katten rustig door de papierwinkel en de douanecoontrole. Om 22.30 uur reden we weg, kennel op de achterbank. Hoera!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

ben benieuwd hoe snel de nieuwkomers zijn in geburgerd.
zoveel nieus te ontdekken

Anoniem zei

Goed om te horen dat de katten heelhuids zijn aangekomen, ik ben erg benieuwd naar de gewenning.
Groetjes Kirsten

Anoniem zei

Hoi Emmy en John,
Fijn dat de poezen bij jullie zijn. Al hadden Conchita en ik ons toch wel op een reisje verheugd. Maar niet getreurd, zowel Conchita als ik vertrekken deze week naar Zweden. Wij op vakantie en C. en man naar hun tweede huisje, de bofferds!
Je plant doet het trouwens schitterend. Heeft nog niet een blaadje laten vallen en ziet er zeer patent uit voor een ficus van die leeftijd. Knuffel voor de poezen!
Groetjes Anita

Anoniem zei

Blij dat de gezinshereniging gelukt is. Wat moet daat zonder de poezenkinderen! Hoe gaat het daar, is meester John nog een beetje streng op school.

Later!

Ruben

Anoniem zei

He Emmy en John,

Goed te horen dat het settelen gepaard gaat met vakantiegevoelens!

Dat is altijd een goed begin en dus het halve werk (beter natuurlijk het hele werk; ik heb de uitdrukking nooit helemaal lekker begrepen, enfin).

John, wordt er nog gelopen en moet ik je nog ergens voor aanmelden?
Vervoer in Nederland is uiteraard geen enkel probleem.

Heel veel succes aldaar voor jullie beiden!

Groeten,

Stan en Judith en natuurlijk Capartini (die nu loopt als een kiviet, waar je dan dus weer achteraan moet, Pfff)

Riny en John Meniño zei

Hoi Emmy en John, leuk om te lezen dat het allemaal zo voorspoedig gaat in Noorwegen,
wat een verschil met die nederlandse bureaucratie,Ook leuk om te lezen dat jullie wéér een Honda hebben gekocht(beviel zeker goed)Onze(jullie oude)HondaJazz bevalt uitstekend,we zijn er nog steeds héél blij mee!We blijven jullie volgen via dit medium,veel succes en hartelijke groeten van Riny en John Meniño