zaterdag 22 augustus 2009

Laatste weken op Ringveien 29



Nog vijf weken min een dag en dan krijgen we de sleutel van ons huis in Larvik. Voordat het zover is, moeten we natuurlijk nog het nodige doen en regelen. Omdat John doordeweeks al in Larvik woont, betekent dat veel telefoontjes heen en weer. Nu komt het goed uit dat we via ons "fri familie" abonnement gratis met elkaar kunnen bellen.

We hebben allebei zo onze taken. Terwijl John fietsend heel Larvik verkent en zich 's avonds buigt over de verschillende aanbieders van internet, stroom en tv, bouw ik een warme band op met de hypotheekman en de verzekeringsman.
Is John in gedachten al druk bezig het nieuwe huis in te richten, ik houd me vooral bezig met het opruimen van Ringveien 29 (en niet alleen in gedachten).

We dachten dat we grondig hadden opgeruimd voordat we naar Noorwegen vertrokken, maar getuige de dertig half- of ongeopende dozen op zolder zijn we toch niet selectief genoeg geweest. Tijd om al die dozen uit te mesten is er niet (vinden we), maar het leek ons wel een goed moment om ons weer eens van wat aftandse cq. kapotte dingen te ontdoen. Op naar het afvalperron dus. Onhandig genoeg is dat voornamelijk geopend op de tijden dat de gemiddelde Noor op zijn werk zit, maar gelukkig zijn ze op donderdag tot maar liefst 18.00 uur open. Samen met mijn collega Mette-Marit die ook nog een berghok met troep had, huurde ik een aanhanger. Even de mouwen opstropen en na een uurtje of twee was de klus geklaard.

Deze week konden we ook nog een mijlpaal vieren: de badkamer op de logeerverdieping is af! Al met al een project van ongeveer een jaar en acht maanden, gerekend vanaf het moment dat we voor het eerst met een sanitairboer praatten. We lezen vaak dat het zo moeilijk is om Noorse aannemers in wat voor branche dan ook aan de slag te krijgen en hier was het niet anders. En toen ze eenmaal aan de slag waren, was het nog een eindeloos heen en weer gebel om de werkzaamheden van de loodgieter, de tegelzetter en de elektricien op elkaar af te stemmen. Maar nu is het dan toch af en kunnen we straks de badkamer in de beloofde staat overdragen.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis en jullie nieuwe stekje, heel veel woonplezier toegewenst in Larvik !! Succes met de verhuizing en we houden jullie blog in de gaten. Groetjes uit Stathelle. Gina

Ans zei

Hallo Emmy en John,
Heel veel succes met het leeghalen en inpakken van de inventaris. Valt toch iedere keer weer tegen wat een mens allemaal verzamelt. Ik had in Nederland ook al veel opgeruimd, maar dacht laatst....meid je hebt ook weer veel nieuwe dingen aangeschaft. Heel veel geluk in Larvik en succes met jullie nieuwe banen.
Groetjes uit Tvedestrand van
Ans

sylvia zei

bijna zonde om weg te gaan. wat een mooie baderøm! op naar de "grote" stad. toch rond de 40.000 inwoners! foto gezien net. moet je nog veel doen daar? of is het al een top huis? ben benieuwd!